Het is een feit dat jij wel eens een geluksgevoel hebt ervaren, al was het voor een korte duur of iets zeer kleins waar je even van opleefde. Ik kan me niet voorstellen dat jij als mens nooit de kans hebt gehad dit te mogen voelen. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Lees lekker mee!

 

Geluksmoment:
Dat is vaak wanneer je goed nieuws te horen krijgt. Je hebt je diploma behaald. Je wordt uiteten gevraagd door je liefste. Je bent door naar de volgende ronde van een auditie. Je moeder is ontslagen uit het ziekenhuis. Iemand heeft jou een fiets cadeau gedaan. Je hebt een citytrip naar het buitenland gewonnen. Je hebt een lief kaartje ontvangen. De zon schijnt en de temperaturen zijn aangenaam warm.

 

Geluksvogel:
Het tegenovergestelde van een pechvogel. De barman geeft je een drankje van het huis. Je ontkomt net aan een auto die voorbij raast. Je bent vergeten de wekker te zetten, maar je werd gelukkig op tijd wakker. Je vindt een briefje van vijf op de stoep. Je vindt iets terug waar je zolang naar hebt gezocht. Er is korting gevallen op een broek die je graag wilde hebben. Je wordt zomaar gescout voor je droombaan. Je hebt wind mee tijdens de lange fietstocht.

 

Geluk bij een ongeluk:
Je ontmoet je beste vriend(in) tijdens autopech. Er zit een haar in je bestelde eten, het restaurant biedt jou gratis hetzelfde gerecht aan. Je telefoon is kapot gevallen, daardoor kom je erachter dat je allang mocht verlengen en dat kwam goed uit. Door het overlijden van je vader, heb je een zeer hechte band – die je nooit eerder had – met je moeder gekregen. Je bent je baan verloren, daardoor heb je eindelijk het duwtje in je rug gekregen om je passie te volgen.

 

Gelukkig zijn:
Je bent dankbaar en tevreden met wat je hebt. Je leven is goed zoals het is. Je wenst wel wat en stopt niet met dromen, maar je voelt er geen haast of druk bij. Je geniet van jouw levensweg. Je hebt balans gevonden tussen werk, relaties, hobby’s en gezondheid. Je lacht veel en voelt je vrolijk. Je energiemeter staat op standje max. Je koestert bijzondere momenten en geniet van kleine dingetjes. Je leeft vanuit je tenen.

 

Leren van ongelukkigheid:
Dit is ook geluk. Door al die ellende in je leven ben je sterker geworden. Je weet dat wat je hebt moeten doorstaan, jou verder geholpen heeft, ook al zag je het op het moment zelf nog niet. Van veel fouten heb je geleerd. Ook van moeilijke mensen en nare situaties. Ongeluk wordt later omgezet tot geluk, dat is de prijs die je later wint. Alle moeilijke volgende keren worden makkelijker. Je weet er immers mee om te gaan.

 

Dit zijn de verschillende vormen van geluk.
Sommige van het bovenstaande is mij overkomen.
Wat is jou overkomen?

 

 

Koffie.
Valt ook wel onder geluk.
Op zich.

1 Reactie

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *